Strømmemulighetene som endret verden

Det er ikke mange år siden et var utenkelig å kunne bestemme selv hvilke filmer man ville se. Etter det kom både VHS og DVD før Internett bredte seg i verden. Med høyhastighetsnettet og det at alle vestlige hjem hadde Internett hjemme, åpnet det seg også muligheter for filmbransjen.

I starten var det nedlastningen og fildelingstjenester som nøt godt av det, men etterhvert ble lovlige strømmetjenester god butikk. I dag har de fleste tilgang til en eller annen form for betalt strømmetjeneste, som Netflix eller HBO. Strømmemulighetene har til og med endret de fleste forbrukernes vaner.

Mens det fleste unge tidligere brukte lineær- TV aktivt, har det gått til å bli et produkt som hører til en tidligere generasjon. Med strømmetjenestene kan man selv bestemme både hva og når man vil se på noe, som gir en betydelig større frihet enn slik det var før. De aller fleste abonnement innenfor strømming er heller ikke spesielt kostbare. For et sted mellom 100-150 kroner hver måned kan man se ubegrenset av innhold hos de ulike leverandørene, og dermed gjør man det langt billigere enn det ordinær kabel-TV koster i dag. Da er det kanskje ikke så rart at strømming har kommet for å bli?