Siden mp3 kom mot slutten av 90-tallet har det vært en revolusjon innen musikkmarkedet. Fildeling ble mer populært og artistene så inntektene sine synke fra millionløn til en litt mindre millionlønn. Noe måtte gjøres og forskjellige betalingalternativer åpnet seg på markedet som gjorde det enkelt og rimelig å kjøpe musikk online. Prinsippet var, du kjøper en sang for en litt høyere pris, og kjøper man et album så får man rabattert pris på hele albumet. Ipod hadde kommet på markedet for lengst, og Itunes, som er musikkprogrammet til apple begynte å selge musikk gjennom sin Itunes store. I dag finnes det også streamingtjenester som Spotify og Wimp, som begge kan brukes gratis – men da med et begrenset antall timer i måneden, og med reklameavbrudd- akuratt som en radiokanal omtrent. Hovedforskjellen er at det er du som styrer musikken,og det er ingen radioverter til å underholde deg.
Mange legger ut musikken sin på kjente nettsider som Youtube og Facebook også.
Hvis man vil lese om musikk, og bli kjent med artister man har nettopp fått interesse for så er nok det beste å lese biografien til artister inne i programmet Spotify. Spotify har veldig mye god og aktuell informasjon om bandene og de viser også til andre prosjekter artistene har vært med på.
En annen side for informasjon om norsk musikk er NRK P3 sine nettsider hvor redaksjonen og skribenter skriver godt om aktuelle konserter, nykommere og selvfølgelig en del fra Urørt, som er NRK’s portal for usignerte artister.