Regler om fildeling.

Fildeling er per definosjon ulovlig. Man har lov til å dele kommersielle filer med sin nærmeste familie og sine nærmeste bekjente men utover dette så bryter man loven per definisjon ved å dele filer på nett.

Torrents

Torrents er en fildelingsmåte hvor man laster ned en liten .torrent fil. Denne filen inneholder tilkoblinginformasjon til andre brukere som har lastet ned samme .torrentfilen. Alle kobler seg mot hverandre, og små biter av filmen eller låta blir delt mellom alle – så hvis man bruker denne metoden for å laste ned så er det umulig å unngå deling av filen man laster ned, man bryter da faktisk loven som den er i dag. Det finnes selvfølgelig tusentalls med bøker, filmer og låter man kan laste ned helt lovlig også fra disse fildelings-nettstedene, og Linuxbaserte programmer vil alltid være gratis da «kildekoden» til dette er åpent for alle- og alle kan modifisere koden for å lage sitt eget program eller operativsystem. Nedlasting av filer er det ikke veldig mye skriv om, men det er i all hovedsak delingen som er ulovlig, ikke handlingen av å laste ned – på samme måte som at det er lov å ha et hjemmebrendtapperat i kjelleren så lenge det ikke produserer alkohol.

Mange kunstnere og artister deler alle sine designs gratis på nettet for å promotere seg selv også.

Alt i alt så er det ikke lenger nødvendig å laste ned de siste episodene ulovlig fra nettet lenger. Det har kommet gode streamingtjenester til Norge, og man kan se det siste fra over Atlanteren omtrent samtidig som de gjør der borte. Dette koster litt penger, men ikke mer enn 45 minutter av din arbeidsmåned.